Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Kolikpak za "práci" v Hospodářské komoře dostáváte Vy? Štědře dotovaná instituce. Zkuste si žít za minimální mzdu.

0 0
možnosti
Foto

R77o25m66a21n 91K56o61z61e80l

14. 2. 2016 19:34

Jezdím občas kolem firmy, kde sice neplatí minimum, ale jen o malinko více a na místech pro management parkují mercedesy. Tak neříkejte, že tuto firmu by zvýšení minimální mzdy položilo nebo by propouštěli.

2 0
možnosti
Foto

Pak studujte, makejte na sobě a své kariéře ať nejste závislý na mzdě za minimum a budete pak třeba také jezdit v mercedesu. Chce to ale taky nevolit tu socialistickou svoloč, která vám brání uplatnit se na svobodném trhu.

0 0
možnosti
PD

Hlavně že Vy si najdete vždy nějaké teplé místečko, kde jste vystaven tržnímu prostředí, že?

1 0
možnosti
JL

Pane Dlouhy, velice se divim vasemu clanku. Bez predcteni prispevku diskutujicich, vim 80% odpovedi uz na ten vas nadpis. Nebudou lichotiva. Znate prece zakon otevreneho trhu. Podle nabitky je take poptavka. Ta se do rovnice s minimalni mzdou nehodi. Take prosperita se do toho nevleze. To vite vy a to vim take ja. Proto to me udiveni nad vasim clankem.

0 0
možnosti
MP

A další námitka: prý propustí nejméně kvalifikované zaměstnance. Odporuji: to jsou např. uklízečky. Vyřeší to firmy tím, že se bude méně uklízet. Kdepak. Aby se zaplatili uklízečky, budou se muset vzít nějaké drobné nejvyššímu managementu ;-D. Už tuším i ve Švýcarsku nějak tyto platy zastropovaly, protože je do očí bijící, když si manager vydělá během prvního týdne roku tolik, co je průměrný plat ve firmě a ještě dostane zlatého padáka bez ohledu na hospodářské výsledky.

Proč myslíte, že se stal bestsellerem Kapitál od T. Pickettyho?

1 0
možnosti
MP

Neférově argumentujete chráněnou dílnou. Tam mohou být mzdy nižší, neboť jsou pouze dalším příjmem k invalidnímu důchodu.

I v tržním hospodářství musí platit regulace ochraňující slabšího ( proto například ERÚ, antimonopolní či telekomunikační úřad - jestli tomu vy z Goldman Sachs jste ochotni rozumět :-/). Podnikatel většinou není altruista a chce si většinu výnosů ponechat pro sebe. Pokud v 90. letech naše pravicové vlády drželi minimální mzdu na 2500,- a Vy osobně jste chtěl minimální mzdu zrušit vůbec, pak se nedivte, že pro většinu Čechů se "pravice" stala sprostým slovem.

1 1
možnosti
Foto

Pane Dlouhý, dovolím si dva argumety:

1. zvýšení minimální mzdy na 40% průměrné mzdy .. Je v programovém prohlášení naší koaliční vlády - dle informace médií: http://www.novinky.cz/domaci/327265-penze-porostou-rychleji-slibuje-vlada.html

2. BLAHOBYT se jinak posuzuje z výše sta tisícových platů a jinak z výše 9.900 Kč hrubého, která vlastně platí první měsíc, dosud 9.200 Kč

Dále taková připomínka: JAK se například tito lidé mají zabezpečit pro životní rizika, spořit dětem na studia nebo sobě na penzi?

Lze vůbec takový život nazvat důstojným?

Takovéto platy jsou pak dotovány ze sociálních dávek, aby ti "pracující" mohli třeba i bydlet, což Vaší HOSPODÁŘSKÉ KOMOŘE patrně vyhovuje, dotovat hospodářství ze sociálních dávek.

Váš článek je ostuda nejen Komory ale i pro stát Rv

2 2
možnosti
PK

P96a45v49e23l 25K80u53l43a

12. 2. 2016 17:04

A proč by si lidé spořili na penzi? Tu jim přece zajistíte, ne?

2 0
možnosti
VV

Ja bych k clanku i k diskusi jen dodal, ze tu minimalni mzdu v Nemecku maji vetsinou jen zamestnanci v restauracich a kadernictvich, kteri k ni maji tak jako tak jeste dysko. A aby nedoslo k obvyklym nedorozumenim, to dysko jim Finanzamt dani.

Zamestnanci malych i strednich firem ( k ten strednim uz se pocita treba 10 zamestnancu) jsou plceni podle tarifu, ktery zpravidla rocne vyjednavaji odbory se svazem zamestnavatelu.

2 0
možnosti
JC

Minimální mzda je tak nízká, že se z ní normálně nedá žít - snad jedině nějaký single zcela bez závazků a bez dluhů to zvládne, ale bude žít skutečně z ruky do huby a stále v bídě.

A tedy vzniká otázka: je správné, aby ten, kdo pracuje, třel bídu s nouzí?

Kdo pracuje, by se vždy měl mít lépe než ten, kdo nepracuje. Přesto jsou u nás stovky, tisíce lidí, kteří nepracují a nikdy nepracovali a mají se lépe než pracující lidé s minimální mzdou.

5 0
možnosti
Foto

1) „snad jedině nějaký single zcela bez závazků a bez dluhů to zvládne“ — myslím, že naopak – pokud jsou na to dva, tak mají z čeho zaplatit nájem. Pokud jste s minimální mzdou sám, tak jste na tom vždycky hlř.

2) V dalším naopak bezvýhradně souhlasím.

2 0
možnosti
JJ

Myslím, že pokud má někdo postavenou firmu na tom, že platí lidem 9500,- tak by toho měl nechat.

6 1
možnosti
Foto

Jasný pane Jurčáku, a jít na pracák a nechat se živit státem. To je to nejlepší, že.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS