Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J20a47n 78H25l90e19d58í76k

1. 8. 2016 23:45

středulové jsou placení úředníci pod ministerstvem vnitra, a svou existenci musí denně naplňovat stále vyššími požadavky z důvodu uhájení příčiny svého fajnového postavení,-- za kecání zlatý post, komu by se to nelíbilo.--- Bylo by výsostně správné, aby odborářští vypasenci žili POUZE Z PŘÍSPĚVKŮ !!! SVÝCH ČLENŮ

2 1
možnosti
FS

Pane Hledíku, můžete prosím rozvést, kdo a jak dotuje odborářské bossy? Já až doposud jsem žil v domění, že je to jen a jen z příspěvků jejich členů či jejich centrály, která snad žádné státní dotace nemá???

0 0
možnosti
MK

Zastáváte se menší části podnikatelů. A co ti zaměstnanci, kteří dostávali část mzdy mimo výplatní pásku? Počítat umíte, pane Dlouhý, tak mě ukažte, jak normální rodina bude existovat s minimální mzdou?!!

M.j. když slyším Vaše jméno, hned se mně vybaví Váš palec dolů nad super kšeftem ČKD Kompresory, které mohly dodneška produkovat v mnoha miliardách místo dnešního příštipkaření. Mít takové "boty" na hrbě, zalezl bych do kouta a ani nedutal.

Buď byl někdo hodně "zainteresovaný" nebo neměl na rozhodování buňky. Zničit jednu ze čtyř fabrik na světě, která uměla vyrobit jakýkoli axiální speciál, s nejlepší zkušebnou v Evropě, na to musí být silný žaludek!!!

5 2
možnosti
SS

Tak to jsem zvědav, zda vám na toto odpoví.

1 0
možnosti
KS

Naší největší konkurenční výhodou jsou už 25 let nízké platy, to je hlavní motivace pro západní firmy.

Výkon naší ekonomiky je na 70 % německé, platy jsou na 35 %.

Nejvíc mladých lidí pracuje jako prodavač...

To nevypadá na standartní evropskou ekonomiku.

7 2
možnosti
PK

Největší problém je složení ekonomiky. Podíl výrob s vysokou přidanou hodnotou a požadavky na vysoce kvalifikované síly je pořád relativně nízký. Mzda je pro podnikatele v podstatě odrazem "replacement value", čili nákladů na výměnu příslušného člověka a jeho důležitost v procesu. Logicky je snadné vyměnit obyčejného dělníka nebo prodavače v kšeftu daleko snadněji, než koncepčního vývojáře či specialistu, kterých trh práce moc nenabízí. A tomu odpovídá i mzda.

0 0
možnosti
VK

Roztomile řečeno: Podnikatelé prý platí mzdy svých zaměstnanců a odvody státu ze

své kapsy. A do jim ty kapsy plní, pane Dlouhý?;-€;-€

5 1
možnosti
Foto

Jejich schopnost prodat práci zaměstnance lépe než ji umí prodat onen zaměstnanec. Zaměstnanci mi kapsy neplní, oni jen odvádějí práci, za kterou dostanou zaplaceno. Jestli já na tom něco vydělám nebo ne, je už moje starost.

14 2
možnosti
KK

Z vlastní zkušenosti vím, že jediné odbory, které za něco stojí, jsou ty ve Škoda auto, ostatní se starají pouze o svůj prospěch a pro nejvyšší odborářské bosse je to jen trampolína do vrcholné politiky. Je ale spousta lidí, kteří pracují za minimální mzdy, ze kterých podle mě nelze vyžít. Minimální mzda by měla být o dost vyšší - nedá se pouze přidávat jenom státním zaměstnancům. Podnikatelé, kteří pláčou, že na to nemají, tak ať nepodnikají, protože nikdo by neměl pracovat pouze pro jejich krásné oči.

4 3
možnosti
LK

Ne každá firma vydělává tolik jako Škoda Auto, u nás vlastně žádná, takže těžko můžete čekat a obviňovat, že jinde nedokážou odbory prosadit pro své zaměstnance to samé. To co píšete je jenom klasická fráze a pohodlné nadávání, třeba to tak někde je, ale rozhodně ne všude. Ale to jak skuhrá pan Dlouhý se taky musí brát s velkou rezervou, podnikání není charita, dělá se to pro zisk (naprosto v pořádku), stejné je to ale i u zaměstnanců, musí se jim to vyplatit pro firmu pracovat.

0 0
možnosti
Foto

S článkem souhlas. Jen mi nějak nesedí ta pokrytecká poznámka o utahování šroubů, protože vy sám jste docela nedávno jedno takové utažení dost nadšeně obhajoval. Lidem jako vy nevěřím ani slovo.

5 1
možnosti
IM

I18v36a68n 97M75i89n47á21ř

2. 8. 2016 11:05

Naprosto a doslova s Vámi souhlasím ! Skutečně jen těžko lze zcela věřit člověku, který již v dospělém věku zastával ideologii socialistického hospodářství a byl komunistou v totalitní vládě .. i když stejně jako Vy připouštím, že v tuto chvíli, má pan Dlouhý v mnohém pravdu !

1 0
možnosti
JF

Komunista Dlouhý promluvil

1 3
možnosti
JR

J11a45n 23R93á52ž

1. 8. 2016 18:57

Jak může přivést do hospodářského úpadku prosperující stát participace odborů na vládě, dokazuje historie vlád Labour Párty premiéra Harolda Wilsona v Británii.

Kdyby Lady Thatcher rázně neukončila svými protiodborářskymi zásahy moc ofborů, a tím i značně omezila i vliv odborů na politiku Labour party, nemohla by relativně úspěšně vládnout Labour Party pod vedením Blaira.

Sobotka by se měl vědět , že spojenectví politické strany, byť levicové, s odbory, je cesta do pekel.

14 1
možnosti
RJ

Ano, výborný historický postřeh, který má i dnešní absolutní platnost R^

3 0
možnosti
ZB

Soudruh Dlouhý nabírá svoje rozumy. Je velmi špatná vizitka orgánů činných v trestním řízení, že tento doveda není na doživotí za svoje hrůzné skutky v žaláři. Snad budou lidé moudří a neumožní znovu tomuto človíčkovi vysávat státní rozpočet v nějaké státní trafice. Na víc tento pán opravdu nemá.

1 7
možnosti
RJ

Vy jste dozajisté musel podepsat holešovskou výzvu či podobný pamflet našeho lumpenproletariátu...

5 1
možnosti
RP

Autor by si nejdřív měl udělat pořádek na svém dvorku.

V situaci, kdy tady je přes 130 tisíc volných pracovních míst jsou zároveň na ÚP desítky tisíc nezaměstnaných marně hledajících práci. Jen proto, protože se jedná o lidi vyššího věku než jsou manažeři firem nebo o lidi jinak znevýhodněné na pracovním trhu, se kterými by se ti manažeři museli naučit pracovat.

Manažeři a majitelé firem už téměř otevřeně tvrdí, že tyto lidi nemá cenu zaměstnávat, protože údajně nejsou schopni pracovat a že je třeba čekat, až k nám budou dovezeni Ukrajinci nebo až bude hotova další "várka" absolventů. Jen proto, že se s nimi o trošku lépe pracuje než s nezaměstnanými.

Nezaměstnaní, evidovaní na ÚP, pokud hledají práci, jsou tak firmami ignorováni a bojkotováni.

Přitom každý takový nezaměstnaný, pokud je na ÚP rok, stojí náš stát na penězích a ztracených daních a odvodech 200 - 300 tisíc Kč. Celkově stát ztrácí každý rok minimálně 10 - 20 miliard Kč jen kvůli tomu, že firmy bojkotují tyto nezaměstnané, odmítají je přijímat na neobsazené pracovní pozice. A pan Dlouhý coby president Hospodářské Komory je v tom podporuje nebo aspoň nic proti tomu nedělá.

Například tím, že firmy odmítají zaměstnat mě, přišel stát za poslední roky o takových cca 500 tisíc.

Zbytečně nezaměstnaný projektant, technolog a technik Radim Polášek

3 1
možnosti
JR

J53a20n 89R56á59ž

1. 8. 2016 19:10

Když uvážíme patnáctiprocentní daň z příjmů a zakalkulujeme nezdaněnou část předpokládaného příjmu, tak jeho výše je hodně, ale hodně nadprůměrná. Podle mého názoru se poněkud preceňujete v tom o co stát na daních za poslední roky přišel.

A mohl byste alespoň naznačit, jak má stát iniciovat podniky, aby například některý zaměstnal právě Vás?

P.S. Kamarádovi je 65 let a podle mne ho jeho zaměstnavatel až přeplácí aby ho udržel a on nešel ještě do důchodu. Asi to záleží spíše na tom, co kdo může na trhu práce nabídnout, než na věku, i když nepopírám, že v mnoha odvětvích věk rozhoduje. Ale s tím stát, ani odbory nic nenadělají.

1 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1906x
Aktuálně jsem prezidentem Hospodářské komory České republiky. Profesí jsem ekonom. Po roce 1989 jsem byl ministrem hospodářství ČSFR, v letech 1992 až 1997 jsem zastával funkci ministra průmyslu a obchodu ve vládě Václava Klause a místopředsedy Občanské demokratické aliance.

Seznam rubrik