Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

Kdysi jsem ze studijních důvodů pročetl Hitlerův Mein Kampf. Áda se v podstatě odborů v tomto svém spisku zastával. Což stačí, abych byl jejich nelítostným odpůrcem...

5 1
možnosti
Foto

To samé odbory a mafie, ty se také mohou

1 0
možnosti
SS

Jen pro porovnání (minimální mzda v některých státech EU).

Česko 58,7 Kč, Lotyšsko 60,00 Kč, Slovensko 63 Kč, Chorvatsko 64 Kč, Polsko 68 Kč, Estonsko 69 Kč, Portugalsko 86 Kč, Řecko 91 Kč, Španělsko 107 Kč.

A teď HDP procent průměru Evropské unie (v PPS).

Česko 79 %, Lotyšsko 62%, Slovensko 75 %, Chorvatsko ?? ( v roce 2015 60 na světě ve výši HDP - Česko 45) , Polsko 66 %, Estonsko 68 %, Portugalsko 75 %, Řecko 75 %, Španělsko 97 %.

Jak to ty ostatní země dělají, že mají vyšší min. mzdu než je v ČR a přitom nižší HDP.

Jak je možné, že např. HRK stojí 3,6Kč a přitom je Chorvatsko ekonomicky za ČR, rovněž i průměrný plat je tam vyšší než u nás. Jak to zdůvodňují ekonomové ? Proč ten "pláč " v článku, že se u nás zvýší o pár Kč min. mzda?

(údaje převzaté z internetu).

Pane Dlouhý, pořád vy ekonomové vykládáte, jak nemůže být u nás vyšší jak minimální, tak průměrná mzda, k vzhledem HDP. Můžete potom vysvětlit ty rozdíly ve výše uvedených příkladech. Rád bych také věděl, jaké hodnoty jste za svůj život vytvořil vy?

Zkuste také někdy přepočítat cenu služeb u nás na německé ceny (předpokládám, že cena ostatního zboží u nás je skoro stejná, nebo dražší, než na západ od nás) a pak

porovnávejte HDP (jen na prodeji piva by to dělalo cca 100mld CZK).

11 6
možnosti
AP

"Jak to ty ostatní země dělají, že mají vyšší min. mzdu než je v ČR a přitom nižší HDP." Jen jestli to není právě proto ;-)

1 0
možnosti
FN

Ah, nevšiml jsem si, že by minimální mzda, stejně jako průměrná mzda pracovníka v ČR dosahovala průměru v EU.

Po čtvrtstoletí od převratu by už společnost měla mít nárok na lepší životní úroveň. Už je čas narovnat pokřivené náklady na práci, které jdou stále více ve stopách socialismu, zatím co u ceny zboží stále více vzhlížíme k cenám západním. Trh práce není třeba destabilizovat dovozem levné pracovní síly, ale je potřeba zaplatit naše lidi aby neodcházeli za prací na západ.

9 5
možnosti
Foto

Lepší životní úroveň vám nezajistí vláda, ale jen a jen vy sám. Pokud to neumíte, je to jen váš problém.

2 0
možnosti
Foto

Jezdím kolem firmy, která platí těsně nad minimální mzdu a před kancelářemi tam parkují mercedesy, tak tuto firmu zvýšení minimální mzdy rozhodně nepoškodí.

Autor byl kdysi dlouhodobě nejpopulárnější politik, jen se ukazuje, jak je popularita ošemetná, protože velmi populární byli také Dienstbier starší i mladší, Gross, Schwarzenberg.

7 4
možnosti
MK

Já spíš vidím jako drzost,že Vy,který jste pomohl zcela prokazatelně rozkrást naši republiku ještě stále můžete hýbat pákami naší ekonomiky.

Proč je asi moc krátkodobé nemocenské,no protože ve spoustě zaměstnáních je to jedno,jestli marodí,nebo bere minimální mzdu.Jsem jen "domácí ekonom"ale jistě se nezastaví růst,když se zvýší minimální mzda.Zcela logicky lidé začnou více utrácet a koloběh poběží dál a lépe.Šetření na všech frontách nejlepšího min.financí v mléčné dráze páně Kalouska nám ukázalo,kam je šetření vede.Pouze do stagnace a nikam dál.Říkáte,že podniky odmítají zakázky,ano protože nejsou ochotny investovat do kvalifikovaných pracovníků,kterým by museli slušně zaplatit...a těch příkladů jsou další desítky.

6 4
možnosti
JZ

Mzda by měla být výsledkem dohody zaměstnavatel - zaměstnanec. Institut minimální mzdy je zbytečný a škodlivý.

12 6
možnosti
MK

Vy si sám v práci určujete mzdu?Šťastný to člověk....

0 0
možnosti
ZJ

Doporučuji všem odborářům.

Nenechte se dále vykořisťovat zloději !

Založte firmu, soudruh Středula Vám poradí, zaměstnejte další nespokojené odboráře a bude ráj na zemi.

17 4
možnosti
JC

J88i27r57i 14C36e16e

1. 8. 2016 16:22

Nechápu drzost tohoto normalizačního bolševika, který svým soudruhům uděloval stranické důtky za pravicové úchylky, že musí neustále vylézat z kanálu a upozorňovat na sebe.

To jsme to dopracovali, když nás poučuje pracovník rezidentury KGB v ČSSR.

10 4
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^Odborářské demagogie už bylo dost.

14 12
možnosti
Foto

Odbory jako čtvrtá strana vládní koalice, ÚS jako třetí komora parlamentu. Levicového parlamentu. Žádné radostné vyhlídky ;-(

12 5
možnosti
JN

Tak zkuste kandidovat na prezidentku či premiérku vy a určitě nás pak budou čekat radostné zítřky. ;-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1906x
Aktuálně jsem prezidentem Hospodářské komory České republiky. Profesí jsem ekonom. Po roce 1989 jsem byl ministrem hospodářství ČSFR, v letech 1992 až 1997 jsem zastával funkci ministra průmyslu a obchodu ve vládě Václava Klause a místopředsedy Občanské demokratické aliance.

Seznam rubrik