Diskuse

Co bude dál s Velkou Británií? Po brexitu se žádná drama nekoná a katastrofa nenastane

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Po brexitu se žádná drama nekoná a katastrofa nenastane"

Pán Dlouhý Británia je stále plnohodnotným členom EU, Brexit zatiaľ nenastal, takže čo píšete je od veci.

0 0
možnosti
Foto

Odstředivé tendence v EU jsou stále silnější a žádné drama se nebude konat ani po jiných "exitech" (czexit, huexit,...). I když pro menší ekonomiky to bude náročnější ve srovnání s Británií...Bez zásadní reformy EU bude v jednotlivých zemích tlak na exit sílit.

0 0
možnosti

Bylo by dobré odlišit hlasování o Brexitu od Brexitu. To první již proběhlo, to druhé zatím ani nezačalo. Katastrofa se pro GB nekoná, ale nenastane ani optimistická představa britských euroskeptiků, že si GB ponechá ze vztahu s EU to, co jí vyhovuje a zbytek odmítne. Ta představa, že nové smluvní vztahy si nastaví podle svého, je dětinská. Další otázkou je, zda se skutečně Brexit odehraje.

1 1
možnosti
Foto

Opomíjíte ,,cosi". Kdo víc bude ve skutečnosti koho ke spolupráci potřebovat. Čím více bude chtít EU tlačit na pilu, tím více na to může doplatit. G.B. bez EU vždy přežije, zatímco EU je na tom poněkud jinak;-)

0 0
možnosti
Foto

R^

Z hlediska G.B. je asi její postup coby jedné ze stále ještě skutečných(!) velmocí a suverenního státu postup více než pochopitelný. Její ,,integrace" v rámci stávající rádobyvelmoci pod značkou EU za cenu čím dále větší stráty její vlastní suverenity byla a je nemyslitelná (vlastní měna, jedno z center svět. obchodu). Navíc, EU přes veškeré snahy na pozici svět. velmoci v žádném směru nemá a mít nebude. To je TVRDÁ realita.

2 0
možnosti
Foto

Vzrůst maloobchodních výdajů je možné interpretovat jako projev nedůvěry v budoucnost britské libry.

0 0
možnosti
Foto

Velmi rozumná úvaha. R^

3 0
možnosti