Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Kvuli progresivnimu zdaneni odejdou chytre mozky napr, do Nemecka; kde jsou prijmy rovnez progresivne zdaneny, aniz by tim bylo nemecke hospodarstvi ohrozeno. Prave naopak, progresivni dan udrzuje nemecky hospodarsky motor v chodu. Lide nebo firmy snizuji placeni dani z vysokych prijmu tim zpusobem, ze cast svych prijmu pouzivaji na investice k vseobecnemu prospechu.Timto zpusobem "umele" snizuji jak sve prijmy, tak i dane. Bata si z vydelku svych firem nenechal pouze k vlastnimu poteseni postavit stometrovou jachtu, ale postavil cely moderni Zlin - obytne domy, skoly, skolky, obchody, kulturni stanky, sportoviste atd.... Tim vytvarel i nova pracovni mista, cimz "plodil" i platce dani. Mnohe firmy misto placeni dani investuji cast prijmu napr. do duchodoveho zabezpeceni svych zamestnancu.

8 2
možnosti
VV

Kdyby mel nahodou nekdo pochyby, tak zde je konkretni tabulky nemecke dane ze mzdy.

http://lohnsteuertabelle.com.de/#index.php.1

0 0
možnosti
Foto

Toto by T. Piketty hravě rozmetal.

2 0
možnosti
AV

A70n71n84a 70V11e55s34e94l50á

28. 2. 2017 11:27

Vždyť je to jedno, když jsme rozvojová země. Aspoň z nás budou mít v Německu a Rakousku velkou radost .

0 0
možnosti
AG

A29l31e40x 59G84r42e39g68o98r

28. 2. 2017 10:47

Zajímalo by mne, kolik je v této zemi opravdu schopných a vzdělaných lidí, kteří vytvářejí onu vysokou přidanou hodnotu a jsou u svých zaměstnavatelů opravdu vedeni jako zaměstnanci na HPP. U právníků, exekutorů a zubařů mi progrese rozhodně vadit nebude.

Švarcsystém se vyplácí i dnes při současném stavu daní a tedy by se asi nijak zásadně nezvyšoval.

A co se týče odlivu pracovních sil do zahraničí , nemá to s daněmi moc co dělat ale spíše jen s tím, že máme obecně velmi nízkou mzdu.

5 2
možnosti
TB

jenže pokud nízkou mzdu ještě více zdaníte, tak pak bude ještě nižší a třeba Slovákům už se vůbec nevyplatí tady dělat ;-) Myslím tím třeba slovenské lékaře a podobně....

2 0
možnosti
JK

Progresivní zdanění je ve vyspělých státech,takže musíme jít západní cestou.R^

7 3
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1906x
Aktuálně jsem prezidentem Hospodářské komory České republiky. Profesí jsem ekonom. Po roce 1989 jsem byl ministrem hospodářství ČSFR, v letech 1992 až 1997 jsem zastával funkci ministra průmyslu a obchodu ve vládě Václava Klause a místopředsedy Občanské demokratické aliance.

Seznam rubrik