Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jste hodně naivní, naprostá většina lidí bude postupně v ...

Prohlášení typu: vzniknou pracovní místa, která svět neviděl a všichni se stanou kreativními ani nebudu komentovat, viz. např.:

https://www.youtube.com/watch?v=7Pq-S557XQU

https://www.youtube.com/watch?v=zFx5kq0pB0Y

0 0
možnosti

To jsou bláboly, panečku. Procházky v přírodě......

0 0
možnosti

Stát se prostě bude muset rozdělit s chudými dole o peníze, aby přežili. Což svým způsobem dělá, ale je to nedostatečné a chudiny bude přibývat. Aspoň v Česku, hádám ve Švýcarsku ne, ale je trochu jiný ekonomický model než Klausem (a celou plejádou českých ekonomů) privatizované Česko.

0 0
možnosti

Méně práce? Tak to zřejmě budete tlačit na snížení úvazku... :-)

1 0
možnosti
Foto

Kde to žijete? Opravdu věříte tomu, co píšete nebo se jen za každou cenu zviditelňujete pro příští volby?

Kdybyste byl opravdu ekonom, tak byste se těch plků o zářných zítřcích nemohl nikdy dopustit, protože verze 4.0 s sebou naopak nese zcela viditelný malware, který byl v předchozích verzích poněkud skrytý - obrovské narušení rovnováhy trhu neskutečným nárůstem akumulace kapitálu v jen několika málo rukou, což samozřejmě snižuje koupěschopnou poptávku a tím i větší nezaměstnanost. Příznaky tohoto jsou jasné už mnoho let a vývoj je jen potvrzuje.

Buď jste se zacykloval v době před Prognostickým ústavem nebo máte hodně pod kůží desetiminutovky.

3 0
možnosti

Foxconn vloni propustil 300 tisíc pracovníků a nahradil je roboty. Chystá se nahradit další milion pracovníků. A jiné firmy postupují obdobně. Chápu, uspořit mzdové náklady, tedy 20 i více procent celkových nákladů je jistě pro tyto firmy velmi přínosné. Roboti nestávkují, nezakládají odbory, nebrouzdají v pracovní době po internetu, nepotřebují dovolenou, přestávky na odpočinek nebo jídlo, nepotřebují šatny, toalety, jídelny. Jen 24 hodiny denně pracují. Co lepšího by si firmy mohly přát?

No a jak je to z pohledu těch, které řídící pracovníci spolu se mzdovými náklady vlastníkům firem moudře uspořili?

Mohou se věnovat procházkám v přírodě nebo svým rodinám, ale už za své, že?

Kolik z nich je možné zaškolit na nové profese a kolik z nich bude bez zaměstnání, protože nové profese budou vyžadovat hlubší kvalifikaci, které nebudou schopni dosáhnout? Z většiny montážních pracovníků těžko vychová IT specialisty sebelepší škola.

Vznikne další armáda nezaměstnaných o kterých nevíme kdo je bude živit, když stále méně lidí a firem bude platit daně ze mzdy.

Ano, uskutečnil se přechod ze zemědělství do průmyslu a z průmyslu do služeb.

Jenže nic dalšího už není, tak kam by měli zaměstnanci přecházet dál?

5 0
možnosti

Trochu postrádám vysvětlení jak konkrétně nám ty stroje práci přidávají.

Nebo aspoň jak ji neberou.

1 0
možnosti

To je jako opsane z Marxe, tak to se asi Karel pred temi 150 lety tedy nemylil? A prosim, v jakem slovasmyslu pouzivate pojem produktivita prace - jsem z toho v posledni dobe celkem zmateny, protoze si to kazdy vyklada, jak se mu to zrovna hodi - jednou je to mnozstvi prace vykonane za casovou jednotku, podruhe je to hodnota prace, za kterou ji dokaze firma prodat?

1 0
možnosti

Jen pro presnost, z ktereho sjezdu UV KSC ze to je?

1 0
možnosti

J78i49ř27í 11N75o27s26e34k

2. 12. 2016 8:43

To není politická agitka?

0 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1906x
Aktuálně jsem prezidentem Hospodářské komory České republiky. Profesí jsem ekonom. Po roce 1989 jsem byl ministrem hospodářství ČSFR, v letech 1992 až 1997 jsem zastával funkci ministra průmyslu a obchodu ve vládě Václava Klause a místopředsedy Občanské demokratické aliance.

Seznam rubrik